Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ztracená sezona

2. 9. 2007

Po zhodnocení stavu soutěžního Fordu Fiesta, Jim Team rozhodl o koupi jiného automobilu a jeho následné přestavbě na soutěžní. Vůz zajistil externí dodavatel v sousedním Německu a podle smlouvy jej měl přihlásit v ČR do provozu a poté předat týmu. Bohužel se tak do dnes nestalo. Přitom automobil (opět Ford Fiesta XR2i) byl včetně poplatků za uvedení do provozu zaplacen již před šesti měsíci!

Jim Team tak kvůli nesolidnosti dovozce přišel o celou sezonu 2007. I kdyby dnes dostali mechanici nové auto do parády, úpravy a následné testy zaberou více času, než zbývá do posledního závodu Volného poháru České republiky v rallye. Důvodem je snaha posunout automobil vývojově dál než byl současný, nyní nepojízdný vůz (technická závada). Ten by měl týmu posloužit na díly, není však vyloučen prodej karoserie s kvalitním bezpečnostním rámem dle homologace FIA (výroba Dlouhý).

Dovozcem, který Jim Teamu pokazil celou sezonu je jeden z českých automobilových závodníků. Pokud vůz nepředá v dohodnutém stavu do konce měsíce září, bude na těchto stránkách zveřejněno jeho jméno, případně budou podniknuty další kroky, tak aby nebyla ztracena i příští sezona.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář